Udgivet i Børn og Familie

Skal du rejse langt med børn for første gang? Her er 5 tips til din første tur

Af Børnegitter.dk

Er man ikke bange for en længere rejse med børn, kan man enten køre eller flyve til Toscana. Og er du en af dem, der overvejer dette? Og er du måske en smule nervøs for, hvordan det nu skal gå? Så læs med her. Der loves ikke en problemfri tur, men der loves nogle tips til, hvordan du måske får en mere overkommelig rejse, så I alle overlever turen.

En længere rejse med børn er ofte et stressmoment for de fleste forældre, især hvis du ikke har prøvet det før. Børn keder sig hurtigt, og de har svært ved at sidde stille. Men dette er ofte nødvendigt. Uanset om turen går i bil, tog, bus eller fly, så kan alle disse tips bruges.

Lad os komme i gang.

Pak rigeligt med underholdning til turen

Underholdning, underholdning, underholdning! Det kan næsten ikke siges nok gange. Der skal være underholdning til børnene på en længere rejse.

Der findes mange forskellige ting her, men det kan være en god ide at finde helt nye ting, som børnene først får lov til at opleve, når rejsen begynder.

På den måde får det en nyhedsværdi, der måske vil underholde dem i længere tid.

Lego er måske en mulighed, hvis du kan skaffe et mindre sæt, som I så kan bygge sammen på turen. Det kan slå tiden ihjel, mens I bygger, og der vil være et legetøj at lege med bagefter. 

Derudover er puslespil og måske endda kortspil også en god ide. Det handler naturligvis lidt om, hvor gamle børnene er. Men hvis du er kreativ og tænker på, at der måske skal være en ny aktivitet per time turen varer, så kan du være heldig, at du er godt dækket ind.

Vær endelig kreativ, og hvis du er typen, der kan tænke udenfor boksen, så find på dine helt egne lege og aktiviteter.

Du skal naturligvis have pladsen i bagagen til alle aktiviteterne. Hvis du ikke har denne mulighed for at pakke stort, så søg nettet for gode rejselege, som også kan være gode til lettere underholdning.

Sørg for mulighed for film og spil

Måske er du ikke den type forældre, der tillader skærme som iPads og telefon til underholdning. Det kan dog være en god ide at smide denne politik ud af vinduet på en længere rejse.

Det vil i hvert fald give en masse muligheder for underholdning. Børnene kan se film eller spille et spil. Og du kan naturligvis vælge spil, som er mere læringsprægede end ren underholdning.

Flere fly til længere rejse har i dag skærme i sæderne både med spil og film. Og nogle fly har også wifi.

En skærm vil altid lette en længere rejse.

Sørg for rigeligt med snacks og drikke

Mad og drikke skal der være rigelige mængder af. Pak sunde og gode snacks som børnene kan lide, så du ved, at de altid kan få stillet deres sult og tørst. Et sultent barn er ikke sjovt at rejse med. Uanset deres alder.

Du kan naturligvis også pakke snacks som ikke er sunde, men med sunde snacks er deres blodsukker mere stabilt, og på denne måde undgår du måske et sukker rush og efterfølgende sukker crash.

Et hyperaktivt barn på sukker er ikke nødvendigvis det nemmeste på en længere rejse.

Husk en god klapvogn

En god klapvogn til turene rundt. En rejsevenlig klapvogn, der pakkes let sammen, er god. Du kan tilmed få nogen, som kan pakkes sammen, så de passer til håndbagagen. Dermed er du altid sikker på, at barnet kan transporteres rundt i ro og mag i en lufthavn.

En god sammenklappelig klapvogn, som ikke fylder meget, er også god til en længere køretur, hvor pladsen i bagagerummet i forvejen kan være trang.

En klapvogn er også god, når I er nået frem.

Tag en bæresele med

En bæresele, der sidder komfortabelt, kan også være en stor hjælp. Det er naturligvis bedre til de mindre børn. Men hvis du har en af dem, vil en bæresele være kærkommen.

Det frigiver armene til at bære ting, og hvis du har flere børn, er frie hænder virkelig ideelle.

En bæresele kan bruges både under rejse, og når I er nået frem, ligesom en klapvogn. Men den er især god på flyrejser, og den kan være virkelig uundværlig i en lufthavn.

Små børn kan også få en pause i en bæresele og på den måde få lidt ro fra alt det, der sker omkring dem.

Små børn kan nemlig ofte blive overstimuleret af en rejse, da der er mange nye indtryk at forholde sig til.


 

Find det du mangler på børnegitter.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 151 produkter fra mere end 26 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 260 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-21 09:04:25.

3
Produkttyper
151
Produkter
26
Forhandlere
260
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.